2011-03-11

Atostogas prisimenant

Gabija Balčiūnaitė, Viktorija Ugintaitė

...ATOSTOGOS! Kas jų tik nelaukia. Tai laikas, kai turime puikią progą išsimiegoti, pailsėti, atsipalaiduoti nuo darbo ir gerai praleisti laiką. Tokia proga mūsų mokyklos mažiesiems mokiniams pasitaikė paskutiniąją vasario savaitę. Nutarėme pasidomėti, ką per šį laiką nuveikė mokiniai ir mokytojai.
Dalis pirmokėlių laisvalaikio metu buvo išvažiavę, kiti ilsėjosi namuose. Sugrįžę po atostogų, visi jautėsi gerai, buvo pailsėję, išsimiegoję, atsipalaidavę ir šiek tiek surimtėję, nors, prisipažino, nelabai norėjo kibti į darbus. Trečiokai skundėsi, kad jiems norėtųsi daugiau atostogų, tačiau, nepaisant to, sugrįžę į mokyklą jaučiasi puikiai. Turbūt mokiniai jėgų ir geros nuotaikos pasisėmė gamtoje, nes dauguma jų ilsėjosi kaime. O vyriausieji, penktokai, sugrįžę į mokslus, jautėsi labai gerai, nors ne visi sakosi pakankamai pailsėję, bet džiaugiasi mokykloje sutikę draugus ir įsisupę į kasdienybę.
Pasidomėjus, ką per tą laiką, kol mokiniai ilsėjosi, nuveikė mokytojai, paaiškėjo, kad jiems laiko ilsėtis nebuvo. Didesnė dalis pedagogų buvo seminaruose, likusieji dirbo savo darbus mokykloje. Mokytoja Sigutė darė įdomų klasės metraštį, o mokytoja Džiuljeta tobulinosi seminaruose. Taigi, išsiaiškinome, kad mokiniai turėjo laisvą savaitę, kurios metu atsipūtė nuo mokyklos darbų, o mokytojai plušo ir ilsėtis kaime ar su savo artimaisiais galėjo tik per laisvadienius. Su nekantrumu lauksime pavasario atostogų ir mokyklos mokinių bei mokytojų šiltų ir saulėtų įspūdžių.

2011-03-07

Miklių rankų svečias iš Indijos

Agnė Statulevičiūtė

2011 m. vasario 28 dieną į mūsų mokyklą atvyko miklių rankų, lakios fantazijos svečias iš Indijos. Jis su draugu važinėja po įvairias Lietuvos ir kitų šalių mokyklas ir populiarina Indijos lankstymo meną. Šis ponas kvietė mokinukus nuo nulinės iki septintos klasės pažiūrėti jo pasirodymą. Per dešimt minučių mus mokė, kaip reikia lankstyti, iškarpyti nuostabaus grožio girliandas, gėles ir įvairius papuošimus. Svečias gražiai susukdavo kelias popieriaus spalvas, keliais mikliais judesiais įkirpdavo popierių, vėliau ištraukdavo ir štai prieš mūsų akis išdygdavo spalvinga girlianda. Pamačius tokius triukus, per salę nuvilnydavo nusistebėjimo šūksniai. Šie mokyklos svečiai, parodę gražių girliandų, spalvomis panašių į Lietuvos trispalvę, gamybą, paįvairino pamokų darbą.

Super idėjos

Debora Nenartavičiūtė

Šiame skyrelyje sužinosite, kaip dažnai naudojamus daiktus bei maistą galite pasidaryti patys. Tuomet jums neteks nuolat galvoti apie parduotuvėje matytus daiktus ar varvinti seilės prie skanumynų lentynos. Paskaitę pasisemsite daug puikių idėjų ir patarimų.

1. Jei norite, kad jūsų kambarys būtų gaivus, galite pasidaryti kambario kvepalus. Tai padaryti yra labai paprasta. Prisirinkite patinkančio kvapo gėlių žiedlapių ir sudžiovinkite juos (galite naudoti ir cinamoną, vanilę ar apelsino žieveles). Sudžiovinę žiedlapius ar žieveles, įdėkite į gražų indelį ir pasistatykite savo kambaryje. Gaivaus kvapo ir malonių akimirkų!

2. Puikus būdas ir pasmaližiauti ir atsigaivinti. Pasidarykite šaltą kakavos gėrimą.

Reikės:
2 šaukštelių kakavos,
puodelio pieno.

Gaminimas:
Kakavą supilkite į puodelį pieno ir viską labai gerai išmaišykite.
Ir paprasta ir skanu !!!

3. Jeigu jus kamuoja žagsulys, tuomet atsigerkite vandens, bet jo nenurykite. Pasilenkite, suskaičiuokite iki 10 ir mažais gurkšneliais nurykite vandenį. Tada suskaičiuokite iki 10 ir atsistokite.
Turėtų padėti!


Jei turite nuostabių idėjų, pasidalinkite jomis su kitais.
Atsiųskite elektroniniu paštu debukas@gmail.com