2011-12-23

Gražiausios šventės išvakarėse

Auksė, 8 klasė

Nenumaldomai artėja laukiamiausia metų šventė – Kalėdos. Dažnai jos iškart asocijuojasi su Kalėdų seneliu, eglute, dovanomis, bet juk tikroji jų prasmė slypi kur kas giliau...

Kalėdos – tai Jėzaus gimimo šventė! Tą žvarbią naktį Betliejaus tvartelyje gimė visos žmonijos Gelbėtojas, Atpirkėjas, Išganytojas. Jis atnešė išgelbėjimą, džiaugsmą, gyvenimą į daugelio žmonių širdis, todėl turime švęsti jo gimimą kaip džiugiausią šventę. Gaila, kad šis nuostabus įvykis yra užgožiamas žemiškaisiais dalykais... Mes, kaip krikščionys, turime stengtis, kad žemiški dalykai neužgožtų svarbiausio - Jėzaus gimimo! Kiekvienas iš mūsų nori, kad jo gimtadienyje visas dėmesys būtų skirtas jam, taip pat ir Jėzus. Jam dėmesį per Kalėdas galime skirti skaitydami Bibliją, melsdamiesi ir galvodami apie Jį, ką Jis padarė ir patys neužmiršdami pradžiuginti savo artimųjų ir kitų žmonių. Tuomet Jėzaus gimtadienis tikrai bus švenčiamas taip, kaip Jis norėtų.

Artėjant nuostabiausiai metų šventei paruoškime savo širdis ir skirkime Jėzui visą dėmesį. Nepamirškime, kad Kalėdos – tai Jo gimtadienis!

2011-12-22

Žiema ir kūryba

Kviečiame pasigrožėti mūsų mažųjų mokinių žiemiškais kūriniais

Benjaminas, 4 klasė

Pirmosios snaigės

Aš labai mėgstu žiemą. Visada laukiu pirmojo sniego. Kai pasirodo pirmosios snaigės, išbėgu į lauką pasigrožėti jomis.

Vieną ankstyvą žiemos rytą pamatęs krušą pamaniau, kad tai pirmosios snaigės ir išdūmiau į kiemą. Bet teko nusivilti. Dar blogiau, grįžau namo su gumbu pakaušyje. Nuo stogo krintantis ledukas pataikė man tiesiai į galvą. Grįžau nusiminęs ir atsiverčiau knygą apie snaiges. Skaičiau iki vakaro. Atėjo laikas miegoti. Atsiguliau ir užmigau. Sapnavau snaigių šalį. Joje viskas buvo balta. Visi augalai, gyvūnai ir kitos sniego būtybės. Jos buvo draugiškos ir aš su jomis greitai susidraugavau. Kartu žaidėme sniego mūšį ir statėme ledo pilis.

Kai pabudau, pažiūrėjau pro langą. O ten, sninga!

Greta, 4 klasė

Pirmasis sniegas

Tądien labai laukiau pirmojo sniego. Atėjo ir vakaras. Staiga pro langą pamačiau pirmuosius pūkelius.

Labai apsidžiaugiau ir žavėjausi snaigių šokiu. Jos sukosi man prie lango tarsi dėvėdamos krištolinius sijonėlius. Besigrožint padvelkė lengvas vėjelis. Išdykėlis prigrobęs pilnas rieškučias sidabrinių pūkelių žarstė juos į visas puses. Ir lyg tarp kitko mesteldavo vieną kitą saują į mano langą, lyg kviesdamas kartu paišdykauti. Neiškenčiau! Paskubomis užsivilkau paltą, apsimuturiavau šaliką ir nudūmiau laiptais žemyn į kiemą. O kiemas nuklotas baltu sniego patalu. Atsargiai žengiau žingsnį. Pasigirdo „girkšt“ . Kaip buvau pasiilgus šio garso! Nepajutau, kaip kojos nunešė mane į kiemo vidurį. Ištiesiau delniukus ir stebėjau, kaip snaigės ant jų leidžiasi ir tirpsta. Tokios trapios, lengvos, pirmosios...

Taip būčiau prastovėjusi visą vakarą, bet išgirdau mamos balsą ir grįžau namo.

Kai širdys trokšta daryti gera

Gintarė, Jelena 6 klasė

Kiekvienais metais prieš Kalėdas mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai važiuoja į „Atgajos“ mokyklą ir suteikia džiaugsmo kitiems vaikams dalyvaudami akcijoje "Palaiminčiau duoti, nei imti". Ne išimtis yra ir šie metai. Jau lapkričio mėnesį mokyklos bendruomenė įsisuko į pasiruošimo sūkurį. Mokiniai ruošė dovanėles ir kartu su mokytojais rengė šventinę programą.

Šiais metais ketvirtokai parengė vaidinimą, kurį sukūrė Dailės mokytoja ir ketvirtokų auklėtoja mokytoja Giedrutė. Spektaklis „Žvaigždės vedami“ tai – pasaka apie Jėzaus gimimą. Jame kalbama apie tai, kad visą laiką reikia prisiminti tikrą Kalėdų prasmę. Taip pat kitų klasių mokiniai sukūrė savo pasirodymus: vieni dainavo, kiti grojo įvairiais instrumentais. O apsilankymo pabaigoje visi „Atgajos“ mokyklos mokiniai gavo su džiaugsmu paruoštas dovanėles. Šiais metais į „Atgajos“ mokyklą iškeliavo net devyniasdešimt keturios dovanėlės.

Šią akciją prieš trejus metus sugalvojo mūsų mokyklos direktorius Valdas ir septintos klasės auklėtoja Jurgita. Akcijos tikslas – suteikti Kalėdinį džiaugsmą silpnesniems, padėti suprasti tikrą Kalėdų prasmę bei pralinksminti žaismingu pasirodymu. Kiekvienais metais ši akcija yra labai sėkminga, o atsiliepimai džiuginantys ir įprasminantys šį mūsų bendruomenės darbą. Todėl manoma, kad ir kitais metais ši akcija tęsis ir taps gražia mokyklos tradicija.