2011-05-19

Svečiai iš Suomijos - jau kitą savaitę!

Agnė Statulevičiūtė

Gegužės 23-27 dienomis į Vilniaus krikščionių mokyklą atvyksta svečiai iš Helsinkio krikščioniškos mokyklos (Suomija). Draugystė su suomiais prasidėjo 2007 metais. Nuo to laiko Vilniaus ir Helsinkio krikščioniškų mokyklų mokiniai ir mokytojai susitinka kasmet. Į Lietuvą atvažiuos 26 svečiai: 23 vaikai ir 3 mokytojai. Vaikus ir mokytojus priims mūsų mokyklos mokinių šeimos. Svečiai iš Suomijos aplankys: Bernardinų bažnyčią, Europos centrą, Neries regioninį parką, žais žaidimą Vilniaus senamiestyje. Mokykloje jiems taip pat bus parengta nemažai įdomios veiklos, kurią parengė mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai. Šis vizitas praturtins įdomia veikla, stipresniais ryšiais ne tik svečius, bet ir Vilniaus krikščionių mokyklos mokinius bei mokytojus.

2011-05-17

Piemenuko konkursas

Gintarė Sprauniūtė, Gabija Balčiūnaitė

Mes – Gabija ir Gintarė – balandžio mėnesį dalyvavome laikraščio „Ganytojas“ priedo vaikams „Piemenukas“ kūrimo konkurse. Buvome paskelbtos šio konkurso nugalėtojomis. Mūsų darbą galite pamatyti gegužės mėnesio laikraščio priede „Piemenukas“.

Šis konkursas buvo surengtas pirmą kartą. Jo organizatorė buvo šeštos klasės auklėtoja Jurgita Miloševičienė. Vaikai turėjo per mėnesį sugalvoti ir parengti laikraščio priedą vaikams „Piemenukas”.

Konkurse dalyvavo trys komandos po du vaikus: Silvija ir Ieva, Neringa ir Viktorija bei Gabija ir Gintarė. Bet savo pabaigtą darbą pristatėme tik mes.

Paklausti, kas trukdė kitoms poroms užbaigti darbą, vaikai atsakė, kad neturėjo laiko. Jie suprato, kad šiam konkursui turėjo skirti daugiau laiko.

Bet mums ir kitiems konkurso dalyviams šis konkursas patiko ir visi tikimės, kad panašių konkursų bus ir kitais metais.