2011-04-12

Projektas "Gyvybės vanduo"

Morta Širvytė

Visą kovo mėnesį mūsų mokykloje vyko projektas „Gyvybės vanduo“, kurį organizavo pradinių klasių mokytojos ir mokiniai. Mokytoja Giedrė gavo laišką iš ateities ir jį garsiai perskaitė pradinukams. Ten buvo rašoma, kad visas vanduo užterštas, lyja tik rūgštiniais lietumis, o merginos, kurios anksčiau gyrėsi savo gražiaisiais plaukais, vaikšto nusiskutusios plikai, nes nebegali plauti galvos… Baisu. Tai paskatino mokinius imtis kokių nors priemonių.

Mokytojas vykdyti šį projektą nusprendė dėl vandens problemos. Jos teigė, kad artėjant vasarai, svarbu priminti, kad dažnai dėl didelio karščio niekas nemąsto apie vandens tausojimą. Svarbu ir tai, kad šiais laikais yra kilusi didelė vandens ekologijos problema.

Ruošdamiesi projektui, pradinukai patys rinko informaciją apie vandenį ir jo telkinius, ruošė stendus. Taip pat su mokytojomis rašė įvairius rašinėlius, žiūrėjo filmus ir filmukus, po to aptarinėjo vandens problemą.

Kovo 28 dieną mokykloje vyko šventė, kurios metu mokinukai dainavo galybę dainelių apie vandenį, deklamavo eilėraštukus ir pristatė savo vykdytą projektą. Pamatyti pradinių klasių parengtą medžiagą apie Lietuvos vandens telkinius galima mokyklos stenduose.

Ačiū mokytojoms ir mokiniams, kad primena apie tai, kas išties svarbu.