2011-11-13

Mokytojų dieną prisimenant...

Gintarė ir Jelena, 5 klasė

Mokytojų diena buvo įdomi ir mokytojams ir mokiniams. Įėjus į mokyklą kvepėjo švente. Dauguma dovanojo gėles mokytojams. Per pertraukas per garsiakalbį mokykloje girdėjosi Deboros deklamuojami eilėraščiai. Pirmos dvi pamokos vyko kaip įprasta, o po to mokytojai ir mokiniai užsiėmė skirtingomis veiklomis.

Dalis vyresnių mokinių ėjo į salę žiūrėti filmą „Laimės beieškant“, o kai kurie mokytojai prižūrėjo juos filmo metu. „Labiausiai patiko tai, kad buvo tik dvi pamokos” – sakė penktokė Neringa.

Vyresniųjų klasių mokiniai vedė pamokas pradinukams. Pavyzdžiui, penktokams buvo orientavimosi užduotis po mokyklą. Laimėtojai gavo saldžių prizų. „Buvo sunku suvaldyti vaikus, bet vesti pamokas buvo linksma” – sakė aštuntokė Auksė.

Tuo tarpu mokytojams taip pat buvo pamokos. Jas vedė vienuoliktokai. „Man labai patiko šmaikštūs ir linksmi vedėjai” – pasakojo tikybos mokytoja Asta. Per pirmą pamoką mokytojai ėjo į salę ir mokėsi kaubojišką šokį. Vienuoliktokė Rūta buvo kantri mokytoja. O per antrą pamoką mokytojai dalyvavo linksmoje viktorinoje ir turėjo atsakinėti į įvairiausius šmaikščius vienuoliktokų parengtus klausimus.

Visiems mokytojams labai patiko mokytojų diena, bet ne visi galėjo joje dalyvauti. Po to mokytojų laukė vaišių stalas kurį parengė vienuoliktos klasė mokiniai kartu su technologijų mokytoja Aušra, taip pat buvo padarytos atvirutės kiekvienam mokytojui. Visiems mokytojų diena labai patiko.