2011-12-22

Kai širdys trokšta daryti gera

Gintarė, Jelena 6 klasė

Kiekvienais metais prieš Kalėdas mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai važiuoja į „Atgajos“ mokyklą ir suteikia džiaugsmo kitiems vaikams dalyvaudami akcijoje "Palaiminčiau duoti, nei imti". Ne išimtis yra ir šie metai. Jau lapkričio mėnesį mokyklos bendruomenė įsisuko į pasiruošimo sūkurį. Mokiniai ruošė dovanėles ir kartu su mokytojais rengė šventinę programą.

Šiais metais ketvirtokai parengė vaidinimą, kurį sukūrė Dailės mokytoja ir ketvirtokų auklėtoja mokytoja Giedrutė. Spektaklis „Žvaigždės vedami“ tai – pasaka apie Jėzaus gimimą. Jame kalbama apie tai, kad visą laiką reikia prisiminti tikrą Kalėdų prasmę. Taip pat kitų klasių mokiniai sukūrė savo pasirodymus: vieni dainavo, kiti grojo įvairiais instrumentais. O apsilankymo pabaigoje visi „Atgajos“ mokyklos mokiniai gavo su džiaugsmu paruoštas dovanėles. Šiais metais į „Atgajos“ mokyklą iškeliavo net devyniasdešimt keturios dovanėlės.

Šią akciją prieš trejus metus sugalvojo mūsų mokyklos direktorius Valdas ir septintos klasės auklėtoja Jurgita. Akcijos tikslas – suteikti Kalėdinį džiaugsmą silpnesniems, padėti suprasti tikrą Kalėdų prasmę bei pralinksminti žaismingu pasirodymu. Kiekvienais metais ši akcija yra labai sėkminga, o atsiliepimai džiuginantys ir įprasminantys šį mūsų bendruomenės darbą. Todėl manoma, kad ir kitais metais ši akcija tęsis ir taps gražia mokyklos tradicija.