2011-12-23

Gražiausios šventės išvakarėse

Auksė, 8 klasė

Nenumaldomai artėja laukiamiausia metų šventė – Kalėdos. Dažnai jos iškart asocijuojasi su Kalėdų seneliu, eglute, dovanomis, bet juk tikroji jų prasmė slypi kur kas giliau...

Kalėdos – tai Jėzaus gimimo šventė! Tą žvarbią naktį Betliejaus tvartelyje gimė visos žmonijos Gelbėtojas, Atpirkėjas, Išganytojas. Jis atnešė išgelbėjimą, džiaugsmą, gyvenimą į daugelio žmonių širdis, todėl turime švęsti jo gimimą kaip džiugiausią šventę. Gaila, kad šis nuostabus įvykis yra užgožiamas žemiškaisiais dalykais... Mes, kaip krikščionys, turime stengtis, kad žemiški dalykai neužgožtų svarbiausio - Jėzaus gimimo! Kiekvienas iš mūsų nori, kad jo gimtadienyje visas dėmesys būtų skirtas jam, taip pat ir Jėzus. Jam dėmesį per Kalėdas galime skirti skaitydami Bibliją, melsdamiesi ir galvodami apie Jį, ką Jis padarė ir patys neužmiršdami pradžiuginti savo artimųjų ir kitų žmonių. Tuomet Jėzaus gimtadienis tikrai bus švenčiamas taip, kaip Jis norėtų.

Artėjant nuostabiausiai metų šventei paruoškime savo širdis ir skirkime Jėzui visą dėmesį. Nepamirškime, kad Kalėdos – tai Jo gimtadienis!